Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Göteborg har valt samarbetsparter till Frihamnen

Publicerad: 2 december 2014, 10:59

Göteborgs stad har valt ut åtta aktörer som tillsammans ska utveckla den första delen av utbyggnadsområdet Frihamnen. Tillsammans ska de bland annat leta nya affärsmodeller som gör det möjligt att bygga hyresrätter med låga hyror.


Ämnen i artikeln:

GöteborgFrihamnen

De utvalda är NCC, Rikshem, Förvaltningsaktiebolaget Framtiden och Göteborgs Lokaler, Botrygg Göteborg, P-bolaget, JR Kvartersfastigheter, Magnolia Bostadsaktiebolag och Hauschild + Siegel Architecture.

De åtta aktörerna får tillsammans markanvisningar för cirka 1000 arbetsplatser och lika många bostäder, det motsvarar ungefär hälften av den första etappen av Frihamnen. På sikt ska Frihamnen rymma 20 000 arbetsplatser och 20 000 bostäder.

Göteborgs stad och de åtta aktörerna har nu ett svårt arbete framför sig. Tillsammans ska de inte bara arbeta fram en detaljplan utan även leta nya affärsmodeller som gör det möjligt att bygga hyresrätter med låga hyror. Staden har bland annat som mål är att en fjärdedel av områdets hyresrätter ska få en hyra på cirka 1 000 kronor per kvadratmeter och år.

Relaterade artiklar

Socialt boende ska bli verklighet i Älvstaden

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

GöteborgFrihamnen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News