Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Linköping vill ha tunnel under staden

Publicerad: 10 juni 2014, 11:45

Trafikverket går med på att utreda om Ostlänken ska dras under jord. "Det är mycket glädjande att vi nu har samsyn med Trafikverket", säger kommunstyrelsens ordförande i Linköping, Paul Lindvall (M).


I dag skickas Trafikverkets beredningsremiss för hela sträckningen av Ostlänken ut till berörda kommuner och myndigheter. Här anges korridoren där Trafikverket vill bygga Ostlänken. Remissen är grund för ansökan om prövning av tillåtlighet för att börja bygga. Planen är att Trafikverket ska överlämna den till regeringen i november.

Linköpings kommunfullmäktige vill att Ostlänken ska dras under jord genom staden. Också länsstyrelsen i Östergötland står bakom det. Nu har Linköpings kommun och Trafikverket träffat en överenskommelse om att ta fram mer kunskap kring en underjordslösning för Ostlänken genom Linköping, och om att hitta en finansiell lösning. Därför kommer inte Linköpings tätort tas med i dagens beredningsremiss.

– Vi ser mycket positivt på att vi tillsammans med Trafikverket kan arbeta vidare med en lösning, säger kommunalrådet och samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Muharrem Demirok (C).

Passagen kan nu behandlas i en separat remiss. Planerad byggstart för Ostlänken är 2017.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.