Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Malmö spikar strategi för parkodling

Publicerad: 14 december 2016, 14:45

Att odla i parker ska vara lika självklart som att promenera där. Det slås fast i kommunens nya strategi för stadsodling.


I den nya strategin jämförs strategin med andra företeelser som engagemang i engagemang i idrottsföreningar, matlag, studiecirklar och intresseföreningar, som traditionellt har varit viktiga byggstenar i samhället och skapat sammanhang i kvarter och bostadsområden.

Strategin vill uppmuntra stadsodling i de områden som i plansammanhang benämns som allmän platsmark.

I dagsläget pågår stadsodling på elva platser i staden, där Gatukontoret är inblandat i någon form. Sju av dem bedöms vara eller kunna utvecklas till stadsdelsträdgårdar: Slottsträdgården, Terrasserna i Lindängelund, Folkets park, Enskifteshagen, Hyllie, Beijers park och Ögårdsparken.

– Stadsodling ger möjlighet att utveckla en känsla för naturen och det ekologiska systemet även om man bor i en stad och för Malmös barn att lära sig mer om var maten kommer ifrån, säger Anders Törnblad (MP), vice ordförande i tekniska nämnden i ett pressmeddelande.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.