Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Stadsplanering

Missing Statue invigs i Trollhättan

Publicerad: 11 Maj 2009, 14:49

På lördag den 16 maj kl 11 i korsningen Mjölnaregatan/Gärdhemsgatan i Trollhättan invigs Andreas Ermanbriks Secrets of a Missing Statue för studentbostäder i kvarteret Elefanten.


Till de nybyggda studentbostäderna i Trollhättan har konstnären Andreas Ermanbriks gjort den skulpturala gestaltningen Secrets of a Missing Statue. På en vit piedestal utanför ingången till studentbostäderna finns flera mörka fågelskulpturer utplacerade. Skulpturen ser ut att vara huggen i marmor, men är i själva verket gjuten i plast. I piedestalens mitt öppnar sig en krater och på dess sidor finns reliefer av en upp och nedvänd stubbe med ett ”allseende öga”.

När mörkret faller stiger ett grönskimrande ljus upp ur kratern och fåglarnas ögon lyser grönt. Secrets of a Missing Statue har således inget traditionellt uttryck utan utgår från konstnärens egensinniga och mystiska symbolvärld, samtidigt som den uppmanar de förbipasserande till egna tolkningar.

Andreas Ermanbriks är född 1976 i Karlskoga. Han bor och är verksam i Göteborg.

Konstprojektet är ett samarbete mellan Bostads AB Eidar i Trollhättan och Statens Konstråd.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.