söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

NCC anlägger park med tjärn i bostadsområde

Publicerad: 9 februari 2010, 07:10

NCC Construction Sverige anlägger en park med en 10 000 kvadratmeter stor tjärn i stadsdelen Tavleliden i Umeå. Den så kallade Sagotjärnen ska öka trivseln i bostadsområdet men också fungera som fördröjningsmagasin för dagvatten.

Ämnen i artikeln:

stadsutveckling

Bostadsområdet Tavleliden påbörjades 2008. NCC har börjat arbetet med en park på cirka fyra hektar i anslutning till området. Den ska även rymma lekpark och en dammanläggning och är avsedd för både boende och allmänhet.

Uppdragsgivare är Umeå kommun och ordern är värd 12 miljoner kronor.

Schaktningsarbetena för tjärnen som blir 70 meter i diameter är påbörjade. Botten förses med en tätkärna. Tjärnen ska vara klar att tas i drift innan vårens smältvatten börjar rinna till.

Dagvattnet kommer från omgivande bebyggelse och våtmarker. Tjärnen samlar ihop vattnet innan det via en dammlucka slussas vidare i en bäck mot havet. Lekparken omgärdas av gräs och NCC planterar även ett hundratal buskar och ett tjugotal träd.

Arbetet har påbörjats och beräknas vara klart under hösten 2011. Totalt sysselsätts cirka 15 personer varav fem är NCC-anställda.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev