Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

NCC bygger 79 lägenheter åt HSB i Halmstad

Publicerad: 18 februari 2010, 09:24

På Söder i Halmstad skapas en helt ny stadsdel med flera hundra lägenheter, varav NCC Construction Sverige bygger tre bostadshus.


På det gamla Söder i Halmstad låg tidigare industrier och slitna villor. I flera etapper byggs nu totalt 330 lägenheter på området. Områdets första etapp är HSB:s tre hus med bostadsrätter, byggda av NCC.

– Just nu sanerar vi marken efter de industrier som legat här tidigare. I början av april påbörjar vi arbetet med källare. Det blir vackra hus med rejäla materialval, säger Rebecca Johansson, entreprenadchef på NCC Construction, region Syd.

De tre huskropparna får olika fasadfärger, stora fönsterpartier och terrasser. De 79 lägenheterna är allt från ettor på 45 kvadratmeter till fyror upp till 160 kvadratmeter. Flesta är tvåor och treor från 60 till 136 kvadratmeter. Drygt 70 procent av bostäderna är redan sålda.


På den sanerade industrimarken byggs lägenheter.

– Bostadsprojektet blev fördröjt i två år, men så här i efterhand ser vi att de har varit till fördel. Det är nu marknaden vänder och vi ser en stor efterfrågan för bostäderna i vår HSB-kö, både hos 80-talister som 50-talister och äldre, säger Louise Bårdén Jelander, säljare, HSB.

Ordern är värd 87 miljoner kronor. NCCs arbete börjar nu i februari och beräknas vara klart i november 2011. Inflyttning kommer att ske i slutet av 2011.

Arbetet sysselsätter total cirka 40 personer varav cirka 20 är NCC-anställda.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News