lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

NCC bygger ny förvaltningsrätt i Linköping

Publicerad: 16 februari 2010, 14:10

NCC Construction Sverige bygger ut och om för Domstolsverket på Garnisonen i Linköping. Verksamheten utökas när länsrätterna i Nyköping och Linköping, samt delar av Kalmars länsrätt läggs samman till en av landets tolv nya förvaltningsrätter.

Ämnen i artikeln:

stadsutveckling

– Från den 15 februari är landets 23 länsrätter i stället tolv förvaltningsrätter. En av dem placeras i Linköping. Därför gör vi en tillbyggnad på 4 200 kvadratmeter som bland annat rymmer ett sjuttiotal nya arbetsplatser, säger affärschef Stefan Fredriksson, NCC Construction, region Syd.

NCCs order är värd 60 miljoner kronor och uppdragsgivare är I4/A1 Garnisonsfastigheter. Förutom den nya förvaltningsrätten finns på Garnisonen bland annat länspolisen i Östergötland, Statens kriminaltekniska laboratorium och Rättsmedicinalverket.

Uppdraget omfattar även ombyggnader på en yta av 600 kvadratmeter i Domstolsverkets befintliga byggnader.

NCC har tidigare byggt lokaler på området för Domstolsverket, såsom tingsrätten, länsrätten och hyresnämnden.

– Det nya huset får ett modernt utseende. Men eftersom det byggs samman med en befintlig, kulturhistorisk garnisonsbyggnad kommer ny och gammal arkitektur att harmoniera med varandra, berättar Steve Andersson, vd på Garnisonsfastigheter i Linköping.

Arbete har påbörjats och beräknas vara avslutat vid årsskiftet 2010/2011. Totalt sysselsätts 30 personer varav 15 är NCC-anställda.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev