Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

NCC bygger paddock på ÅbyTravet

Publicerad: 6 maj 2010, 12:57

NCC Construction Sverige bygger en gästpaddock på ÅbyTravet för 180 travhästar där de tävlande ekipagen förbereda sig inför loppen.


Nu rivs uteläktaren på ÅbyTravet för att ge plats åt en 6 800 kvadratmeter stor gästpaddock. Anläggningen rymmer bland annat 180 hästboxar, alla faciliteter som finns på en vanlig stallbacke, en stor utomhusterrass, loger, konferensrum och serveringsställen. Publiken ser in i paddocken via glasade fasader från läktarplats, vilket ska skapa en närhet till hästarna.

– Vi har studerat gästpaddockar på stora travbanor i Europa, USA och Kanada. Unikt för Åby blir att publiken kan iaktta hur hästarna förbereds inför tävling, utan att gå ut på stallbacken. Dessutom samlar vi många hästar på en effektivare yta än vanligt, säger Kenneth Thollström, vd för ÅbyTravet, i ett pressmeddelande.

Anläggningen får en god logistik som enkelt kan ta emot ett 80-tal hästtransporter och tävlingsteam på en tävlingsdag. Området för stallbacken byggs om till bostäder.

Ordern är värd 100 miljoner kronor.

NCCs arbete startar nu under maj och beräknas vara klart i juni 2011. Totalt sysselsätts 50 personer varav 10 är NCC-anställda.

ÅbyTravet, som ligger i Mölndal är Sveriges näst största travbana, med 160 000 besökare och 700 lopp per år.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News