Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

NCC bygger parkeringsgarage i Malmö

Publicerad: 13 november 2009, 13:15

NCC Construction Sverige har fått i uppdrag att uppföra ett underjordiskt parkeringsgarage i centrala Malmö, värt 185 miljoner.


Beställare är Malmö kommuns parkerings.

Det underjordiska parkeringshuset byggs i två plan med plats för 420-460 bilar. Det ska ligga vid Bagers Plats, i anslutning till Citytunnelns station Malmö central, Ingångarna till garaget ska ske genom två entrébyggnader på Bagers Plats. I markplan byggs även en ny cykelparkering med plats för 1 000 cyklar.

I projektet ingår även att med en ny gångbro länka samman Bagers Plats med Börshuset. Restaurering av en omgivande kaj ingår också i uppdraget samt att tillfälligt flytta en kulturminnesmärkt hamnmästarbostad som sedan återplaceras på sin ursprungliga plats när parkeringshuset står klart.

Arbetet startar i december 2009 och beräknas vara klart i december 2011. Projektet kommer att sysselsätta cirka 40 yrkesarbetare och åtta tjänstemän.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.