Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

NCC bygger ut skola i Järna

Publicerad: 28 oktober 2009, 09:49

NCC Construction Sverige har fått i uppdrag att bygga ut en skola i Järna med GreenBuilding-märkning till ett ordervärde av 53 miljoner kronor.


Tillbyggnaden av Tavestaskolan byggs som GreenBuilding – en kvalitetsmärkning inom EU av byggnader med lägre koldioxidutsläpp – och ska förbruka 30 procent mindre energi än normen.

– Tavestaskolan blir, liksom förskolorna GreenBuilding. Det är roligt att vårt samarbete med Telge Fastigheter även blir i en insats för miljön. Energiförbrukningen i den nya skoldelen blir 30 procent lägre än normen. Det är till och med lägre än GreenBuildings krav på 25 procent, säger entreprenadchef Kjell Axelsson på NCC Construction, region Stockholm/Mälardalen.

Uppdragsgivare är Telge Fastigheter och ordern är värd 53 miljoner kronor.
Skolan ska efter ombyggnaden rymma dubbelt så många elever – 450 i stället för 260.

För att göra fastigheten så energisnål som möjligt får bottenplatta, väggar och tak mer isolering och hela konstruktionen görs extra tät. De 1700 nya kvadratmeterna i två plan ska rymma 225 elever och 15 lärosalar. Här blir även mötesrum för lärare, mediatek, samt en stor trapphall som kan fungera som aula. Även matsal och skolkök ska förbättras.

NCC bygger sedan tidigare tre förskolor i Södertälje kommun, varav en i Järna.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.