Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

NCC får internationellt pris för partnering i Södertälje

Publicerad: 15 maj 2014, 11:48

I dag tar NCC och Telge Fastigheter emot ett internationellt pris för sitt partneringsamarbete. Utmärkelsen delas ut i San Francisco i USA av International Partnering Institute, IPI.


Organisationen IPI bildades för fem år sedan och verkar för att sprida kunskap om partering som samarbetsform. Varje år delar de ut flera prestigefyllda priser. Ett av priserna – Strategic Partnering Achievement Award – går nu till NCC och Telge Fastigheter.

– Att vi nu vann tyngsta kategorin, strategisk partnering, är extra kul. Det delas bara ut om det finns en värdig vinnare, säger John Thorsson, NCC:s partneringledare som även är en av invigningstalarna på IPI:s prisgala i San Francisco, USA.

Telge Fastigheter och NCC samverkar genom ett partneringavtal som löper från 2008 till 2015. Under den perioden ska de färdigställa 22 offentliga byggnader, till exempel skolor, förskolor, idrottshallar och äldreboenden.

– Det internationella priset är ett kvitto på att vårt långsiktiga samarbete med Telge är rätt. Inte bara för att Telge och NCC har ett smidigt arbete som medspelare istället för motspelare, utan också för att resultat blivit så mycket bättre. Tidplanerna blir effektivare, budgeten blir lägre, och kvaliteten blir högre visar besiktningar, säger Matti Virkki, NCC:s affärschef i samarbetet.

Det här är andra gången NCC får ett partneringpris av IPI. Redan 2013 vann NCC och Räddningstjänsten i Laholm en Diamond Award, i projekt upp till 25 miljoner dollar, för ny- och ombyggnaden av Laholms brandstation.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.