måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

NCC förnyar Helsingborg C

Publicerad: 29 januari 2019, 08:30

Foto: Tengbom

NCC ska tillsammans med Wihlborgs bygga om och modernisera Helsingborgs centralstation. Uppdraget innefattar bland annat en ny fasad, en helt ny matdestination och en förbättrad innemiljö.

Ämnen i artikeln:

stadsutveckling

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Uppdraget är den andra av två etapper av en omfattande ombyggnad. I den första etappen som pågick under åren 2014–2016 byggde NCC fem våningar nya kontorsytor på uppdrag av Wihlborgs.

I detta uppdrag ska NCC bland annat förse byggnaden med en ny glasfasad som kommer ge en modern och inbjudande gestaltning samt bygga om innemiljön med bland annat plats för en helt ny matdestination.

– Vår strävan är att Helsingborg C ska fungera som vanligt under byggtiden och att såväl trafiken med båtar, tåg och bussar som de resenärer som dagligen passerar terminalen ska påverkas så lite som möjligt, säger Magnus Knöös, affärschef på NCC Building.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan i två faser. I ett första skede har parterna tillsammans planerat, projekterat och budgeterat projektet samt enats om en riktkostnad för uppdraget. Ombyggnaden påbörjas i början av 2019 och beräknas vara klar i slutet av 2020.

Affären uppgår till cirka 190 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev