Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

NCC uppför ny skolbyggnad i Hässleholm

Publicerad: 3 mars 2010, 09:50

NCC Construction Sverige bygger i nära samarbete med uppdragsgivaren Hässleholms kommun en ny byggnad på Västerkolan i Hässleholm. Den ursprungliga skolan byggdes 1966 och är delvis i dåligt skick.


NCC och Hässleholms kommun arbetar i nära samarbete med gemensamma inköp för att hitta bästa pris, kvalitet och tidplan till projektet. Orden är värd 85 miljoner, men den gemensamma målsättningen är att slutkostnaden skall bli lägre, mycket tack vare partnering, skriver NCC i ett pressmeddelande.

Västerskolan byggdes 1966 och är delvis i dåligt skick. Nu uppförs en 5 000 kvadratmeter stor byggnad i två plan på en del av skolgården. Den ska inrymma nuvarande 300 elever i åk 7–9.

Husets gemensamma ytor blir öppna och kan ses från båda våningarna. Det ska ge en bättre överblick och en tryggare skolmiljö för eleverna. Hässleholms kommun arbetar också med idéer som ska bidra till att skolans elever ska känna sig delaktiga i, och intresserade av bygget.

Arbetet påbörjas april och skolbyggnaden beräknas vara klar till höstterminen 2011. Totalt sysselsätts 25 personer, varav cirka tio är NCC-anställda.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.