söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Ny byggnad ska förändra Sergels torg

Publicerad: 9 november 2015, 10:03

En ny byggnad ska ta plats på Sergels torg. Foto: Marge Arkitekter

Två hus rivs och ett nytt ska byggas. I dag startar samrådet.

Ämnen i artikeln:

Sergels torgVasakronanstadsutveckling


Hästskon 12 heter kvarteret med fasader mot Sveavägen, Sergels torg, Malmskillnadsgatan, Mäster Samuelsgatan och Hamngatan i Stockholms city. Husen är i stort behov av upprustning och Vasakronan har ansökt om att få göra stora förändringar.

Ett förslag till ny detaljplan för området presenteras nu av stadsbyggnadskontoret i Stockholms stad. Två hus rivs enligt förslaget och det ena ersätts med en bred trappa från Malmskillnadsgatan ner mot Sveavägen. Dessutom tillkommer en mindre byggnad som skulle kunna innehålla utställningslokaler, kafé eller liknande.

– Detta är en av Sveriges mest publika platser och vi är angelägna om att planen ska bli så bra som möjligt. Området upplevs i dag som mörkt, avskärmat och ofta otryggt. Vi tror att förändringarna motverkar detta, och gör området öppnare och tryggare. De gröna tak som planeras kommer dessutom att bidra till miljön på ett positivt sätt,  säger Stefan Modig på stadsbyggnadskontoret i Stockholms stad.

På stadsbyggnadskontoret finns nu modeller och handlingar presenterade där alla har möjlighet att lämna sin synpunkt. Dessutom kommer ett öppet hus att hållas 30 november där handläggare och fastighetsägaren Vasakronan kommer att finnas på plats.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev