Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Ny etapp av Sickla köpkvarter invigt idag

Publicerad: 4 februari 2009, 13:12

Sickla Köpkvarter i sydöstra Stockholm fortsätter att växa med en helt ny del med ett 20-tal butiker. En ny etapp med nya butiker och varumärken har presenterats. Invigningen är den 19 mars.


- Vi ser fram emot invigningen och vi räknar med en ny era för handelsplatsen, säger Mattias Celinder, marknadsområdeschef, Atrium Ljungberg i Sickla Köpkvarter, när han guidade runt i den nya anläggningen där byggarbetena går in i sin slutfas.

Köpkvarteret förstärks genom att nya butiker och restauranger öppnas och Sicklas varumärke utvecklas med det nya utbudet.

- Ombyggnaden är ytterligare ett steg i Sickla Köpkvarters utvecklingsstrategi. Genom att öppna en helt ny del med nya spännande varumärken, adderar vi mervärde och upplevelser för våra besökare, säger Mattias Celinder.

- Det har gått riktigt bra för oss de senaste tre åren och 2009 kommer att bli ett ännu bättre år. Vi räknar med att öka antalet besökare från 10 till 12 miljoner samt ökad omsättning, säger han.

Sickla Köpkvarter är ritat av Nyréns arkitekter.

Sickla Galleria etapp 2

- 20 nya butiker
- 24 000 kvm totaltyta
- 10 000 kvm butiksyta
- 400 nya parkeringsplatser på övre plan
- 10 000 transporter till huset
- Lägger man alla armeringsjärn efter varandra motsvarar det sträckan mellan Stockholm och Göteborg
- Ventilationssystemet hanterar varje timma lika mycket luft som ryms i 4 650 normalstora sovrum
- Huset väger lika mycket som 2 500 elefanter (14 850 ton)
- 1 miljon skruvar har använts
- Det har jobbat totalt 600 gubbar med bygget

FAKTA OM SICKLA KÖPKVARTER:
Sickla Köpkvarter invigdes 2005 i ett historiskt industriområde och omfattar idag 58 000 kvm handel med 135 butiker och 10 miljoner besökare 2008. Efter invigning av den nya delen den 19 mars utökas köpkvarteret med ytterligare 10 000 kvm handel med ett 20-tal nya verksamheter med fokus på mode.

NYA BUTIKER SOM ÖPPNAS:
Monki, Rizzo, The Casbah, Vero Moda, Kicks, Oasis, Lindex, Polarn&Pyret, Twilfit, Jack&Jones, Aubergine, Barnskospecialisten, Your Face, Selected, Mexx, Warehouse, Claire, och Best Of Brands m fl.


________________________________________

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.