Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Stadsplanering

Ny utställning sätter säkerhet och estetik i första rummet

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:42


AV MARIANNE SILÉN

- Vi vill gå i bräschen för ett bra boende, säger vd Petra Arwidson, på familjeföretaget HT Bygg Säkerhetsdörrar AB i Solna norr om Stockholm. Vår affärsidé är att leverera kundanpassade helhetslösningar för utvalda affärsområden inom brand- och säkerhet med komplett montering.
Som ett led i att stärka företagets och deras samarbetspartners varumärken invigdes häromveckan en permanent säkerhetsutställning i ett punkthus från 1950-talet på Hannebergsgatan 20 i Solna.
- I utställningen som ska fungera som en inspirationskälla samarbetar vi bland annat med Aptus, Jensenbolagen, Larsson&Örnmark Måleri, ME-FA, Dieden Garageportar, Daloc, Novoferm, Robust Ståldörrar, Säkerhetsintegrering och Tre Snickare, säger Petra Arwidson.
Anders Gustav, Solnas starka man och tillika kommunstyrelsens ordförande, säger att det är mycket glädjande att ha sådana här små innovativa och nytänkande företag i Solna.
- Det är bra att det byggs men det behöver också utvecklas för att få ett bra samhälle. Därför känns det bra att hela detta hus fungerar som en visningslokal.
- Vi visar ett helhetskoncept där man kan se vad som finns på marknaden såsom bland annat skalskydd, fastighetsboxar, säkerhetsdörrar, branddörrar, garageportar och trapphusmålning, säger Petra Arwidson vidare.
Hans Eriksson från Robust Ståldörrar i Nykroppa i Värmland, säger att dagens ståldörrar ser helt annorlunda ut idag . Idag är de mycket attraktiva ingen kan se att dörren inte är av massiv  ek utan av stål.
- Viktigt att betona är att när vi jobbar i kulturhistoriska miljöer och med äldre fastigheter så har vi ett  nära samarbete med bl a Stockholms Stadsmuseum. Det är viktigt att bevara det tidstrogna, säger Petra Arwidson.
- Att jobba på detta sätt med helheten i fokus ger också bättre ekonomi, säger Staffan Arwidson. Han avslutar med att säga att dörrarna inte bör lackeras, det kan ge repor på nolltid, istället ska man ha laminerad stålplåt. De finns i en mängd olika träimitationer och passar i de flesta fastigheter.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.