söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Nya Brunkebergstorg prisas

Publicerad: 23 november 2017, 09:13

Nya Brunkebergstorg lyfter fram stenstaden Stockholms anrika kulturmiljö och tar den in i framtiden, anser Sveriges Stenindustriförbund.

Nya Brunkebergstorg tilldelas Stenpriset 2017, som delas ut av Sveriges Stenindustriförbund.

Ämnen i artikeln:

stadsutveckling

Stenpriset delas ut av Sveriges Stenindustriförbund till ett projekt i Sverige där natursten använts på ett estetiskt, hållbart och nyskapande sätt.

– Stockholms stad har visat att man vågar ”ta tillbaka torget” med en genomtänkt design som knyter samman platsens historia med den moderna växande staden, säger Kai Marklin, ordförande i Sveriges Stenindustriförbund.

Gestaltningen av Nya Brunkebergstorg är resultatet av ett nära samarbete mellan landskapsarkitekterna Åsa Drougge, Nivå landskapsarkitektur, och Kristina Menyes Nyman, Stockholms stad.

– Jag är jätteglad att vi på Nivå får Stenpriset. Att resurser och omsorg läggs på stadens offentliga miljöer är viktigt och behöver uppmärksammas. Det är våra gemensamma vardagsrum där alla kan mötas och få syn på varandra, säger Åsa Drougge.

– City har fått ett nytt torg med hög kvalitet i både material och utförande som vi kan vara stolta över! Att få Stenpriset visar att en genomtänkt design, engagerade samarbetspartners och professionella konsulter och entreprenörer ger goda resultat, säger Kristina Menyes Nyman.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev