Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Stadsplanering

Nya radhus omprofilerar miljonprogramsområde

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Efter en tävling under hösten har Uppsalahem valt Kod Arkitekter för uppdraget om Gottsundaområdets framtida utformning. Kod arkitekters uppdrag innefattar såväl stadsplanering av området som utformning av de nya bostäderna. Projektet syftar till att omprofilera stadsdelen genom en breddning av bostadsutbudet.


- Gottsunda är ett miljonprogramsområde som står inför förändring. Området har en stor potential med bra service, goda kommunikationer och närhet till natur. Vi tror att Kod arkitekters förslag tar till vara på och utvecklar den potentialen, framför allt genom att de ritat väldigt fina radhus som ger en identitet till området och som vi tror passar den målgrupp vi tänker oss, säger Lars-Gunnar Sjöö, byggchef på Uppsalahem.

Bostadsutbudet i Gottsunda domineras i dag av hyresrätter vilket medfört en stor omsättning av boende in och ut ur området. Enligt Lars-Gunnar Sjöö har det hittills saknats möjlighet att göra boendekarriär inom Gottsunda på grund av det allt för ensidiga bostadsutbudet, men också genom att man som boende hittills saknat möjligheten att äga sin egen bostad.

- Vi kommer att erbjuda de boende att köpa de nya bostäderna, direkt efter uppförandet eller i ett senare skede. Beslut om tidpunkten för försäljning är ännu inte fattat men upplåtelseformen för radhusen kommer att bli äganderätt, säger Lars-Gunnar Sjöö, byggchef på Uppsalahem.

- Vi är väldigt glada för att Uppsalahem valde oss för arbetet med Gottsundaprojektet, säger Åsa Kallstenius, vd på Kod arkitekter. Det känns inspirerande att Uppsalahem vill satsa på en ny typ av boende i Gottsunda, med fokus på arkitektur och upplevelse. Vi har tagit fram ett förslag med en originell hustyp som ger området en tydlig prägel och som vi tror kommer att hjälpa till att skapa en attraktionskraft som lyfter hela Gottsunda.

Uppsalahem planerar byggstart för Gottsundaprojektet under år 2009 med inflyttning under 2010. Projektet omfattar totalt 24 radhus.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.