Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Nytt koncept för miljonprogramrenovering

Publicerad: 12 april 2010, 13:36

Inför de omfattande renoveringar Sveriges miljonprogramsområden står inför har NCC utvecklat ett nytt helhetskoncept, "Hållbar renovering" med målsättningen att kunden inte ska behöva röra sin fastighet på 20 år.


Konceptet ska skapa lönsamma synergieffekter mellan renovering, energieffektivisering och underhåll. I Halmstad har NCC påbörjat "Hållbar renovering" i 91 lägenheter för Apartment Bostad. Energibesparingen är helt avgörande för renoveringsprojektets totalekonomi och därmed en förutsättning för att projektet kan genomföras. Liknade projekt startar snart även i Upplands Väsby där energianvändningen beräknas sjunka långt under nyproduktionsstandard. - Genom att kombinera renovering med åtgärder för energibesparing och underhåll kan fastighetsägarens investeringskalkyl optimeras. Det kan vara en förutsättning för att genomföra en renovering, säger Fredrik Wahlqvist, projektutvecklare för Hållbar renovering, i ett pressmeddelande från NCC. Konceptet har som utgångspunkt att varje kund, fastighet och område har unika förutsättningar. Därför utvecklar kunden och NCC, genom samarbete i partnering, ett relevant paket av åtgärder för energibesparingar och lägre drift- och underhållskostnader. - Målsättningen är att kunden inte ska behöva röra sin fastighet på 20 år. Arbetet ska också genomföras effektivt med minimal störning för hyresgästen, säger Fredrik Wahlqvist.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.