Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Nytt konsortium bildat för Regementsstaden i Borås

Publicerad: 12 maj 2014, 12:52

Peab, HSB Göta och AB Bostäder i Borås har tecknat en avsiktsförklaring för stadsdelen Regementsstaden i Borås. Eventuellt kommer ytterligare intressenter ansluta sig till konsortiet.


Peab förvärvade området kring det tidigare regementet I15 för knappt två år sedan av statliga fastighetsbolaget Vasallen. Planerna för stadsdelen omfattar cirka tusen lägenheter som ska byggas i etapper under en 10-15 år. Den första etappen sträcker sig över tre år med start 2015 och omfattar ca 300 lägenheter.

– Regementsstaden har en fantastisk utvecklingspotential med sitt centrala läge och attraktiva historiska miljö. Genom att skapa ett konsortium med flera aktörer är vi övertygade om att våra planer ska kunna förverkligas på kortare tid och med ett bredare och mer intressant innehåll, kommenterar Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peabs bostadsutveckling.
Borås Stad har sedan flera år arbetat med en detaljplan för området. Kommunens och konsortiets ambitioner är att skapa en ny stadsdel med blandad bostadsbebyggelse i olika upplåtelseformer och även förbereda för nya arbetsplatser, skola, service, barnomsorg och fritidsaktiviteter.
Konsortiet består i dag av Peab, AB Bostäder i Borås och HSB Göta. Eventuellt kommer ytterligare intressenter ansluta sig till konsortiet. Flera privata fastighetsbolag har visat intresse för att delta i utvecklingen av Regementsstaden.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.