Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Ökade intäkter för Serneke

Publicerad: 17 juli 2018, 08:34

Ola Serneke, vd för Serneke Group.

Serneke ökade sina intäkter med 22 procent första halvåret 2018 jämfört med samma period i fjol. Men samtidigt som bolaget ser en fortsatt hög efterfrågan höjer man beredskapen för förändringar.


Serneke Groups intäkter uppgick till 3 166 miljoner kronor under första halvåret 2018, jämfört med 2 602 miljoner kronor samma period i fjol. Orderingången för perioden var dock mindre och sjönk från 3 811 miljoner kronor i fjol till 2 456 miljoner kronor i år. Rörelseresultatet uppgick till 126 miljoner kronor, en minskning från 142 miljoner kronor första halvåret 2017.

Ola Serneke, vd och koncernchef, kommenterar rapporten i positiv ton:

– Samtliga fyra affärsområden har ökade intäkter och vi ser, trots en selektiv dämpning i marknaden jämfört med för ett år sedan, en fortsatt hög efterfrågan.

Han fortsätter:

– Vi följer marknadsutvecklingen nogsamt och höjer beredskapen för eventuella förändringar men gör för tillfället bedömningen att de underliggande behoven i marknaden, vår specifika marknad och de kunder vi vänder oss till, utgör en stabil bas för fortsatt expansion i linje med satta mål.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.