Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Ökat samarbete om stadsutveckling

Publicerad: 31 juli 2012, 08:37

Fastighetsägarna och Svenska stadskärnor stärker samarbetet och fokuserar på aktuella stadsutvecklingsfrågor.


Fastighetsägarna kommer att ta genom att ta två platser i organisationen Svenska Stadskärnors ledningsgrupp, en plats i dess valberedning samt ansvara för organisationens utbildning och forskning.

Tomas Kruth, projektledare för stadsutveckling hos Fastighetsägarna GFR, och Rudolf Antoni, biträdande näringspolitisk chef och utredare hos Fastighetsägarna GFR, tar nu båda plats i ledningsgruppen för Svenska Stadskärnor. Dessutom har de bägge tackat ja till ytterligare förtroendeuppdrag: Tomas Kruth blir ansvarig för organisationens utbildningsprogram (UCM, Urban Center Management) samt ny representant i valberedningen. Rudolf Antoni blir ansvarig för Svenska stadskärnors nybildade forskningsråd.

Dessutom sitter Göran Höckert, Näringspolitisk chef Fastighetsägarna Syd, i Svenska Stadskärnors styrelse.

Björn Bergman, vd för Svenska Stadskärnor, säger i ett pressmeddelande att samarbetet med Fastighetsägarna kommer att kunna sätta stadsutveckling på den politiska dagordningen på ett ännu bättre sätt. Han menar att många städer fortfarande står handfallna inför frågor som till exempel hur centrumkärnor ska kunna konkurrera med den växande externhandeln och hur man utvecklar en stad.

”En viktig politisk framtidsfråga handlar om att stadsutvecklingsfrågor inte bör spridas på för många departement vilket är fallet i dag. Det behövs en samlad svensk stadspolitik” säger Björn Bergman.

Ingrid Gallagher

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.