Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Så lyfte Uppsala byggmarknaden

Publicerad: 13 maj 2016, 05:01

Uppsalas kommunalråd Erik Pelling (S) säger att en av nycklarna till framgång i Uppsala är att det funnits en bred överenskommelse mellan blockgränserna om att öka byggandet i kommunen.

Foto: Johanna Norin

Genom att jobba med den så kallade ”Uppsalamodellen” med fasta markpriser och flexibla detaljplaner har Uppsala låst upp en tidigare stagnerad byggmarknad. Staden bygger nu näst mest bostäder i Sverige per capita, mer än både Göteborg och Malmö. Och på bara några år har man fått över 50 nya byggsamarbetspartners.


Ämnen i artikeln:

bostadsutvecklingUppsaladetaljplanermarkanvisningar

– Nu finns i princip hela Byggsverige representerat här, säger Erik Pelling (S), Uppsalas kommunalråd med ansvar för plan- och byggfrågor.

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.