söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Serneke får kalla fötter – drar sig ur stort stadsutvecklingsprojekt

Publicerad: 12 januari 2023, 13:39

Till vänster visionsbild över framtida Landvetter Södra som arkitektbyrån Krook&Tjäder tagit fram. Till höger Maria Ådahl, vd Landvetter Södra Utveckling AB.

Foto: Anna Sigvardsson Högborg

Den rådande konjunkturen får Serneke att lämna konsortiet för utveckling av Landvetter Södra utanför Göteborg. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetSernekestadsbyggnadbostadsbyggandebostadsutvecklingHärryda

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


År 2019 valdes Serneke tillsammans med fem andra exploatörer ut att ingå i ett konsortium för utveckling av stadsutvecklingsprojektet Landvetter Södra i Härryda utanför Göteborg. Övriga bolag i konsortiet är Skanska, Riksbyggen, GBJ Bygg, Wallenstam och Nordr.

Men på måndagen meddelade bolaget sitt utträde ur konsortiet och anledningen uppges vara bland annat ett förändrat konjunkturläge.

Läs också: Serneke om varslet: "Berör tjänster inom hela organisationen"

– Vi förstår att förändringar i omvärlden kan ge konsekvenser som detta och har riggat i samarbetsavtalet för att detta kunde uppstå. Vi hanterar nu deras begäran enligt avtalet, som bland annat möjliggör för övriga parter att få fler byggrätter i händelse av utträde av någon part, säger Maria Ådahl, vd Landvetter Södra Utveckling AB.

Landvetter Södra ska resultera i en hållbar blandstad med 25 000 invånare vid Landvettersjöns södra strand. Den första etappen omfattar cirka 4 500 bostäder.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev