söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Serneke ska bygga forskarkupol – i trä

Publicerad: 5 mars 2020, 07:49

Tekniska museet ska göra en ny stor tillbyggnad för att ge plats åt en interaktiv testmiljö för vetenskapskommunikation. För själva bygget står Serneke.

Ämnen i artikeln:

Sernekestadsutveckling

AJ

Andreas Jennische

andreas.jennische@fastighetsnytt.se


Serneke skriver i ett pressmeddelande att samverkansavtalet mellan bolaget och Tekniska museet nu är undertecknat. Serneke kan därmed påbörja projekteringen av det som går under namnet Wisdome Stockholm, en ny tillbyggnad som ska bli en interaktiv, digital lär- och testmiljö för vetenskapskommunikation.

– Vi ser fram emot att starta upp denna samverkansentreprenad. Målen och ambitionerna är högt ställda som på många sätt gör detta till ett spännande och komplext projekt. Processen framåt kommer bli både rolig och utmanande, säger Jonas Kivi, arbetschef på Serneke, i ett pressmeddelande.

Läs även: Bygg-Arvid rekryterar från Serneke

Wisdome Stockholm ska bli den nya upplevelsearenan för vetenskapskommunikation där komplex vetenskaplig forskning blir mer tillgängligt för alla genom visualisering, skriver enligt pressmeddelandet. Tillbyggnaden kommer byggas helt i trä med en innovativ takkonstruktion och en kupolformad dom. Tekniskt och arkitektoniskt visar denna lösning på möjligheterna inom träbyggnation och pekar ut en riktning för framtidens hållbara och resurssmarta byggande.

– Det är ett väldigt intressant projekt som vi är mycket glada att vara en del av. Visionen är att det ska bli Stockholms smartaste byggnad när det gäller energi, hållbart byggande och teknik. En hög grad av samarbete och kreativitet kommer att krävas för att kunna genomföra detta innovationsprojekt, säger Linda Schuur, affärsutvecklare på Serneke.

Målet är att den nya tillbyggnaden ska stå klar under 2022.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev