Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Serneke startar ny region

Publicerad: 5 september 2018, 08:31

Daniel Lindén tillträder sin tjänst 5 november 2018.

Serneke satsar i Örebro län, Värmland och Dalarna. Daniel Lindén blir chef för den nya regionen.


Serneke har hittills organiserat sin verksamhet i tre regioner: Syd, Väst och Öst med huvudsakligt fokus i och omkring de tre storstadsregionerna Malmö, Göteborg och Stockholm. Koncernen har totalt 15 kontor runt om i landet, skriver de i ett pressmeddelande. Serneke vill nu etablera verksamhet i Mellansverige, där Daniel Lindén blir ny regionchef.

– Vi ser potential för vår verksamhet i Mellansverige, som innehåller flertalet strategiskt viktiga orter för oss att etablera verksamhet i. Med rekryteringen av Daniel Lindén får vi in en bred namnkunnig kompetens som tar helhetsgreppet kring vår expansion i denna del av landet, säger Daniel Åstenius, vd på Serneke Bygg.

Daniel Lindén kommer närmast från en 20-årig karriär inom Skanska där han haft flera chefsposter, senast från kommersiell affärsutveckling och dessförinnan som distriktschef i Värmland.

– Det blir en fantastiskt rolig och spännande utmaning att få ta samhällsbyggandet i Sernekes anda vidare till denna region som jag känner sedan tidigare, säger Daniel Lindén.

Daniel Lindén tillträder sin tjänst 5 november 2018.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.