söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Ska lyfta vardagsliv i Trelleborg

Publicerad: 8 november 2018, 11:06

Trelleborg växer och bygger en helt ny stadsdel vid havet.

Arbetet med Trelleborgs stora stadsutvecklingsprojektet Kuststad 2025 går vidare. Uppdraget att planera och utföra delområdet Västra Sjöstaden går till Ramboll tillsammans med EGA Erik Guidice Architects.

Ämnen i artikeln:

stadsutveckling

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Ramboll och EGA Erik Giudice Architects har tidigare samarbetat i projekt vid havsfronter i bland annat Göteborg, Varberg och Malmö. Uppdraget i Trelleborg innebär bland annat att ta fram en strukturplan för Västra Sjöstaden.

– Den fysiska strukturen tas fram utifrån konceptet La ville quotidienne – det lilla vardagslivets storslagenhet. Vi låter det vardagliga ta plats genom att göra platser som busshållplatsen, mataffären, skolor, arbetsplatser, hem och ställen där vi träffar vänner och familj till symbolmiljöer. Istället för att bygga världens största konserthus bygger vi världens bästa vardagsliv, säger Gustav Magnusson på EGA i ett pressmeddelande.

Kuststad 2025 är det gamla industriområdet med bland annat DUX och Pergo som ska ge plats för ett nytt bostads och rekreationsområde med utrymme för mellan 1000 och 1200 bostäder, service av olika slag och en ny strand och strandpromenad.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev