Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Skanska tecknar partneringavtal i Vänersborg

Publicerad: 15 mars 2010, 10:05

Skanska och det kommunala bostadsbolaget Vänersborgsbostäder tecknar femårigt strategiskt partneringavtal.

Ämnen i artikeln:

stadsutveckling

Uppdraget är utformat som så kallad strategisk partnering och omfattar om- och påbygggnad av Vänersborgsbostäders 50- och 60-tals bestånd. Renoveringen av de 320 befintliga och påbyggnaden av de 65 nya lägenheterna beräknas starta i augusti i år och avslutas 2015-2016.

Ordersumman uppgår till 200 miljoner kronor.

Lägenheterna kommer bland annat att stamrenoveras och förses med nya ytskikt, i några fastigheter få ökad tillgänglighet genom hissinstallationer och bygga på befintliga trevåningshus med ytterligare två våningar. Om- och påbyggnaderna kommer att ske med inriktning på energieffektivisering och miljöhänsyn.

– Ett långsiktigt samarbete där entreprenören kommer in i ett tidigt skede i byggprocessen ger oss bättre beslutsunderlag. Jag är övertygad om att detta tillsammans med en kontinuerlig kunskapsöverföring mellan parterna ger oss och våra hyresgäster energieffektiva bostäder med ökad tillgänglighet och hög kvalitet, säger Gunnar Johansson, vd, Vänersborgsbostäder, i ett pressmeddelande.

Under byggtiden kommer Skanska att arbeta utifrån konceptet Grön Arbetsplats där bland annat belysning, uppvärmning och annan energianvändning anpassas för att vara så låg som möjligt. Dessutom ställs miljökrav på fordon och kemiska produkter, flaskvatten blir kranvatten och mycket annat.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev