Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Stadsarkitekt: ”Har detaljplanen spelat ut sin roll?”

Publicerad: 22 juni 2015, 07:27

Karin Milles Beier, stadsarkitekt i Norrköping.

Foto: Privat

Karin Milles Beier är stadsarkitekt i Norrköping. Hon åker till Almedalsveckan för att inspireras och ta del av debatten – bland annat om huruvida vi kan hitta nya vägar att planera och bygga.


Ämnen i artikeln:

Almedalen 2015

Vilken är den hetaste byggfrågan i Almedalen i sommar?

– Vi står inför ett nytt miljonprogramsbygge. Men nu är det inte fälten utanför staden som tas i anspråk, nu är det ofta de finaste och mest känsliga lägena i våra stadskärnor. Vi lägger ner oerhört mycket tid och resurser på att ta fram genomarbetade detaljplaner med gestaltningsprogram. Trots detta söks ofta bygglov på något helt annat, där många viktiga kvaliteter är bortskalade. Frågan vi bör ställa oss är om detaljplaneprocessen har spelat ut sin roll. Kan vi hitta nya vägar att planera och bygga?

Vad hoppas du få ut av Almedalen?

– Det är en viktig arena för de frågor jag jobbar med och intressant att höra hur andra jobbar och tänker. Jag vill inspireras och ta del av debatten.

Vilket seminarium medverkar du i?

– Jag medverkar i ”Går det att planera en stadsdel för lyckliga invånare?” den 28 juni klockan 09.20-10.20 på Clarion Hotel Wisby.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2015

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.