Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Stadskärnehandbok för morgondagen - ny bok om stadsplanering

Publicerad: 17 september 2008, 11:39

Det finns stora möjligheter för stadskärnan att ta position jämfört med andra handelsplatser och besöksmål utanför city. I Europa går nu en våg med nya projekt för utveckling av stadskärnor, där handel och service är grunden för framgångsrika städer. I Sverige släpps nu en handbok med råd om hur en stadskärnas alla aktörer kan återvinna besökarna och konsumenterna.


Den 70-sidiga handboken ”Stadskärnehandbok för morgondagen – om konsten att utveckla attraktiva stadskärnor” innehåller såväl handfasta råd, tips, checklistor och praktiska exempel som övergripande visionsarbete om hur samverkan mellan stadskärnas alla aktörer kan skapa en attraktiv stadskärna.

Bakom boken står bland andra Handelshögskolan i Göteborg, Centrumutveckling, Fastighetsägarna, Sveriges Kommuner och Landsting och Fastighetsbranschens Utvecklingsforum. Mer än ett års studier av Linköping och Vänersborg som pilotstäder inkluderas i rapporten.

– Organisation och bra beslutsunderlag är A och O för att nå ett smidigt samarbete mellan fastighetsföretagare, handlare och kommunen. Vi tror att handboken kommer att vara ett utmärkt hjälpmedel för våra fastighetsföretagare i hela Sverige. Det handlar om att göra bättre affärer genom att skapa attraktiva miljöer för såväl invånare som besökare, säger Bengt Wånggren utvecklingschef på Fastighetsägarna Sverige.

Projektledare för Stadskärnehandboken för morgondagen är Bo Mattsson.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.