Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Svante Hagman ny vd för NCC Housing

Publicerad: 14 januari 2011, 10:34

Svante Hagman blir ny chef för NCC Housing efter Peter Wågström, företagets blivande koncernchef.


Den 1 februari tar Svante Hagman, i dag chef för Region Stockholm/Mälardalen inom NCC Construction Sverige, över som vd för NCC:s bostadsutveckling.

Det är en verksamhet som omsatte knappt 9 miljarder kronor 2009 och har cirka 1000 anställda.

– Det är en spännande utmaning att få arbeta med att utveckla bostäder för privata kunder. Det är en väldigt viktig verksamhet inom NCC, som också är internationell. Det är lockande, säger han.

Svante Hagman är född 1961 och är civilekonom. Han har en MBA i internationellt företagande från Uppsala Universitet. 1987 började han på NCC som trainee.

Sedan dess har han bland annat varit chef för marknads- och affärsutveckling inom NCC Construction Sverige och regionchef sedan 2004.

Nu tar han också klivet in i koncernledningen.

– Det ska bli roligt att arbeta med NCC som helhet. Jag har bred erfarenhet både från stab och från linje, som jag tror kommer väl till pass.
Som chef för NCC Housing väntar inga större förändringar.

– Vi har ju strategi som vi har arbetat fram. Jag planerar inga större ändringar i de bitarna, utan tror att vi kommer att känna en stabilitet. Det är klart att jag kommer att ha nya visioner, men det är lite tidigt att säga i dagsläget. Jag vill sätta mig in i jobbet och träffa medarbetarna.

Processen att hitta en ny regionchef till Stockholm/Mälardalen har inletts.

Förhoppningen är även här att rekrytera internt.

– Vi gör varje år en inventering av de ledarkandidater som finns och så startar en rekryteringsprocess på samma sätt som när vi rekryterar externt, men det går fortare, säger Svante Hagman.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.