Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Svensk spelexpert planerar stad i Nigeria

Publicerad: 20 augusti 2014, 11:28

Bild 1/2  David Bergström var i Nigeria för att delta i det internationella projektet Block by block. Foto: Svensk Byggtjänst

Foto: Svensk Byggtjänst

Svensk Byggtjänsts Minecraftexpert David Bergström är tillbaka i Sverige efter en veckas intensivt arbete i Nigeria. Genom projektet Block by block hjälper han UN-Habitat med deras arbete för hållbar stadsutveckling.


Ämnen i artikeln:

UN-HabitatNigeria

Sedan 2012 samarbetar Svensk Byggtjänst med FN:s organ för städer UN-Habitat och spelutvecklarna Mojang i det internationella projektet Block by block. Projektet ska stödja FN:s arbete för hållbar stadsutveckling i tredje världen. Fram till 2016 ska UN-Habitat rusta upp 300 offentliga platser runt om i världen med hjälp av Block by block.

I Nigeria har projektet fokuserat på utvecklingen av offentliga platser i städerna Akure och Lokoja. I Akure ska ett palatsområde – utsett av Unesco till en Special Heritage Site – förnyas. I Lokoja är det en park som kommer att rustas upp.

– Jag blev imponerad av deltagarnas färdigheter i Minecraft. De lärde sig snabbt och kom med många värdefulla förslag, säger David Bergström.

I både Akure och Lokojo kommer nu fler av förslagen att tas vidare och förverkligas av lokala myndigheter i samverkan med UN-Habitat.

– Till skillnad från Block by Block-projektet på Haiti, som jag deltog i tidigare i år, hade alla deltagare i Akure och Lokoja datorkunskaper vilket gjorde att alla grupper kom igång snabbt i Minecraft, säger David Bergström.

Relaterade artiklar

Bit för bit bygger de ett nytt Haiti

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

UN-HabitatNigeria

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.