Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Svevia renoverar huvudgatan i Järpen

Publicerad: 18 augusti 2010, 13:52

Renoveringen av Strandvägen genom Järpens samhälle i Åre kommun kommer att utföras av Svevia som också uppdaterar nätet för VA och fjärrvärmeledningar.


Huvudgatan genom Järpen behöver bli en bättre fungerande gata för näringsidkare och trafikanter i kombination med ett behov av att uppdatera VA-ledningarna är bakgrunden. Man vill också skapa en mer attraktiv trafikmiljö med bättre utrymme för cyklister och gående med trottoar och en gång och cykelbana från järnvägen och fram till gamla bron. Sjötorget kommer att höjas och ny nerfart från trottoaren kommer att byggas.

Strandvägen har under åren fått mindre och tillfälliga renoveringar. Nu tar kommunen ett helhetsgrepp på Strandvägen och genomför en ordentlig upprustning av gatan.

Entreprenör är Svevia och anbudet är värt 8,9 miljoner kronor.

Grävningsarbeten kommer att startas under denna månad medan ytarbetet kommer att slutföras under nästa år. Hela ombyggnationen beräknas vara klar i juni 2011.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.