Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Sweco ska bygga hållbart i Ryssland

Publicerad: 4 september 2008, 10:25

Sweco har fått i uppdrag att planera två nya stadsdelar med miljöprofil utanför Sankt Petersburg i Ryssland. Ordern är värd drygt 5 Mkr.


– Tydligt fokus ska ligga på miljö, i kombination med skandinavisk arkitektur och västerländsk kvalité samt kunskapen kring hur man planerar hållbara samhällen, säger Jan Mattsson, vd för Swecos arkitekter.

Sweco ska planera för bostäder, parker, affärer och arbetsplatser. Omkring 100 000 människor beräknas bo och arbeta i stadsdelarna i framtiden.

Uppdraget kommer att ledas och samordnas av Swecos arkitekter i Malmö. Konsulter inom väg- och transportplanering, miljö, geoteknik och hydrologi kommer också delta.

Sweco arbetar med ett flertal liknande uppdrag där ekologiska städer och samhällen planeras i både Ryssland och Kina. Mark Ryberg, utlandschef för Swecos arkitekter och ansvarig för uppdraget, bedömer möjligheterna för företaget som stora i Ryssland.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.