lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Tennismatcherna för byggare samman

Publicerad: 2 juli 2015, 09:29

Bild 1/5  Matchen är över och Lars-Johan Blom, ansvarig för regionala prognoser på Sveriges Byggindustrier, Anders Ränk från Einar Mattsson och Ola Månsson, vd för Sveriges Byggindustrier, lämnar planen.

Foto: Johanna Åfreds

Tennismatcherna har blivit en tradition för ett gäng byggare i Almedalen. "Vi ses varje morgon klockan sju", säger Ola Månsson, vd för Sveriges Byggindustrier.

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2015Ola Månssonstadsutvecklingtennis

Johanna Åfreds

johanna@byggindustrin.se


Almedalsveckan innehåller inte bara jobb, möten och mingel. Det är viktigt att röra lite på sig också, menar Sveriges Byggindustriers vd Ola Månsson, som tog initiativet till de tidiga tennismorgnarna för fem år sedan. Han tillhör själv Björn Borg-generationen och har spelat tennis så gott som hela sitt liv.

– Vi är en kärntrupp som har byggts på efterhand. Det är djungeltelegrafen som gäller. Alla i branschen som spelar tennis och är på plats i Visby är välkomna att anmäla sig till mig, säger han.

Kvinnorna lyser dock med sin frånvaro denna morgon då tidningen Byggindustrin är på plats. Varför?

– Jag har bjudit in dem som jag vet spelar tennis men det är inte så många kvinnor som kommer. Men härom morgonen var NCC:s hållbarhetschef Christina Lindbäck med, berättar Ola Månsson.

Svante Hagman, chef för NCC Construction Sverige, NCC:s vd och koncernchef Peter Wågström och JM:s vd Johan Skoglund är andra kända ansikten som brukar synas på banan, berättar Ola Månsson. Att ses på centercourten är ett bra sätt att samla branschen innan dagens alla seminarier, säger Ola Månsson. Han brukar ofta utnyttja tillfället till att stämma av vissa frågor som han vet ska komma upp senare under dagen med företrädarna från branschen. På så vis får han nyttig information om ”vad som händer där ute” och vad som är viktigt för företagen i vissa konkreta frågor.

– Jag personligen har en väldig nytta av detta och kan bolla viktiga frågor med branschen, säger han.

Stefan Ränk, koncernchef på Einar Mattsson, tycker också att han har nytta av kontakterna på tennisplanen.

– Det är mycket lättare att ta kontakt efteråt om man har träffats på det här viset, säger han.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev