Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Utställning kring det nya Rinkebystråket

Publicerad: 28 januari 2010, 09:03

Ombyggnaden för det Nya Rinkebystråket planerar för de närmaste åren har utställning i dag, torsdag 28 januari, på Rinkeby Torg.


En levande stadsgata där både människor, trafik, affärer och aktiviteter trängs är ambitionerna för Rinkebystråket. I dag används gatan främst för bil- och busstrafik, vilket gör att många boende upplever den som ödslig. Det Nya Rinkebystråket ska enligt Familjebostäders och Stockholms stads planer bli en grön och lummig boulevard med nya lokaler för butiker, restauranger, kultur och nöjen.

Rinkebystråket har upplevts som ödsligt (bilden underst). Nu finns planer på att göra gatan mer levande (bilden överst).


På utställningen på Rinkeby Torg, som pågår 28-30 januari, visar Familjebostäder upp planerna för det nya Rinkebystråket. Man bjuder samtidigt in de boende och verksamma till dialog.

– Det är viktigt för oss att veta vad de boende tycker så att vi kan bygga framtidens Rinkeby tillsammans. Våra planer går fortfarande att påverka, säger Lars Björk, distriktschef på Familjebostäder.

Torsdagen den 28 januari kl 14.00 besöker ytterstadsborgarrådet och Familjebostäders styrelseordförande Joakim Larsson utställningen, tillsammans med Familjebostäders vd Bosse Sundling.

Utställningen visas på Rinkeby Torg, torsdag och fredag 28-29 januari mellan kl 11.30 och kl 18.00 samt på lördagen den 30 januari mellan kl 11.00 och 15.00. Utställningen kommer därefter att visas på Familjebostäders distriktskontor i Rinkeby.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.