måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Utvecklar världens största stadsdel i trä – i Nacka

Publicerad: 20 juni 2023, 07:39

Stadsdelen i Sickla kommer att fungera som ett internationellt skyltfönster menar Atrium Ljungberg.

Foto: Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg planerar uppföra världens största stadsbyggnadsprojekt i trä. Det handlar om ett 250 000 kvadratmeter stort område i Sickla, Nacka.

Ämnen i artikeln:

SvepetAtrium Ljungbergaktivitetsbaserade kontorkontorbostadsbyggandebostadsutvecklingBuilding Sustainabilityhållbart byggandenackanacka kommunStockholms län

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Satsningen går under namnet Stockholm Wood City. Första spadtaget planeras att tas 2025 och de första husen förväntas stå klara 2027.

Totalt innehåller projektet 7 000 kontorsplatser och 2 000 bostäder. Kontorsfokuset är, enligt AL, ett sätt att möta underskottet på arbetsplatser söder om Stockholms innerstad och därmed också korta pendlingstiderna för fler.

Fastighetsbolaget menar vidare att projektet kommer att fungera som ett "internationellt skyltfönster för hållbart byggande och demonstrera svensk innovationsförmåga när den är som bäst".

Bild 1/2  

– Det här är inte bara ett viktigt steg för oss som företag, utan en historisk milstolpe för svensk innovationsförmåga, kommenterar Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg. Stockholm Wood City manifesterar vår framtid. Från hyresgästerna finns en stark efterfrågan på nytänkande hållbara lösningar som vi möter med det här projektet.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev