Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Västra City - en levande stadsdel vid Klara sjö

Publicerad: 21 april 2009, 09:30

Stockholms city växer med en ny modern stadsdel med en blandning av bostäder, kontor, butiker och restauranger. Planen kommer att ge möjligheter att utveckla stationsområdet. Den första etappen kan påbörjas 2012. Igår presenterades fem miljardersprojektet på Clarion Hotel Sign vid Norra Bantorget i Stockholm för en nyfiken press.


- Västra City ger en historisk möjlighet att skapa ett levande city med både butiker, restauranger och bostäder. Äntligen kan stockholmarna ta tillbaka Klara strand från bilar och tåg. Västra City får de kvalitéer som vi vet att stockholmarna älskar, rikt stadsliv och närhet till vatten, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal ( m).

- Vi vill utveckla Centralstationen till en ännu bättre kommunikationsknutpunkt med ett attraktivt utbud av service och verksamheter som gör att fler både vill och enklare kan resa kollektivt. Vår vilja är att området blir en naturlig del av stadens citykärna. För oss är detta ett bra sätt att skapa hållbar stadsutveckling, säger Jernhusens vd Per Berggren.

Fakta

Stadsbyggnadsnämnden fattar beslut om att påbörja planarbete nu på torsdag den 23 april. Med i visionen finns bland annat mellan 500 och 700 bostäder och en boulevard från Klarabergsviadukten till Karlberg.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.