Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsplanering

Vd återvänder som ordförande

Publicerad: 6 mars 2018, 08:26

Åke Svensson föreslås bli ny ordförande i Teknikföretagen.

Inför stämman den 3 maj föreslår Teknikföretagens valberedning Åke Svensson till ny ordförande. Han var vd på samma ställe 2010-2016.

Ämnen i artikeln:

Teknikföretagenstadsutveckling


– Jag ser med glädje fram emot att tillsammans med Teknikföretagens organisation, medlemsföretag och övriga industrins organisationer arbeta för att stärka industrins internationella konkurrenskraft och att utveckla samverkan inom Svenskt Näringsliv, fortsätter Åke Svensson.

Åke Svensson var vd för Teknikföretagen 2010 till 2016. Innan dess arbetade han i olika positioner i Saab med start 1976. Han var vd och koncernchef där 2003 – 2010.  Han är ordförande i Swedavia, styrelseledamot i Business Sweden och Parker Hannfin Corporation samt adjungerad styrelseledamot i Svalson. Åke Svensson är ledamot i Upphandlingsmyndighetens insynsråd, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och Kungl. Krigsvetenskapsakademin. Åke Svensson är utbildad civilingenjör från Tekniska högskolan vid Linköpings universitet och hedersdoktor där. Han efterträder då Johan Söderström som varit ordförande sedan 2015.

– Med Åke får Teknikföretagen en utmärkt ordförande och en mycket kompetent ledare som kommer att fortsätta arbetet med att stärka och utveckla den svenska industrins globala konkurrenskraft, säger Johan Söderström.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev