Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Blogg

Från produkt till process

Ofta känner jag att tiden att sitta och reflektera inte finns med ett jobb som går i 110 och ett familjeliv där man kastas mellan handbollsträning, matcher och mycket mer kul med mina döttrar. Då är en arbetsresa det perfekta tillfället att reflektera och filosofera lite.

Publicerad: 10 maj 2019, 12:28

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Något jag ibland kommit tillbaka till när jag reflekterar är branschens fokus på slutprodukten vad gäller ritningar, men inte resan dit.

Ritningar i 2D, eller 3D för den delen, presenteras allt som oftast som en färdig produkt. Jag har alltid tyckt att detta är lite märkligt. Är ingen intresserad av processen det vill säga hur vi steg för steg går från grunden till en färdig produkt? Men hallå!? Alla vet ju hur man bygger ett hus, eller? Får man som svar kanske eller så tittar de på mig som ett frågetecken. Så det blir aldrig fel när vi bygger? Så ni tycker inte vi kan bli effektivare? Borde inte nycklarna ligga i vår process?

Ska vi få till riktig produktivitet måste vi börja fokusera mer på processen, det är jag övertygad om. Möjligheterna till detta har ju aldrig varit bättre än vad de är just nu! Vi pratar mer om samverkan, industriellt byggande och digitalisering – alla viktiga komponenter för att få till detta och för att öka vår produktivitet. Håller du med? Eller är jag helt fel på det?

Oj nu är det dags att landa... fortsätter denna tanke lite senare – stay tuned!

Emile Hamon är verksamhetsutvecklingschef på Veidekke Sverige.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.