Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Blogg

Laddade batterier

Nu är jag åter på Svensk mark, efter att ha spenderat den sensate tiden på Vietnams sydkust så har både vitamin D lagret och de så kallade batterierna fått påfyllning. Ändamålet med resan var enkom semester, sol, bad och avkoppling men arbetsskadad som man är kunde jag inte bortse från att imponeras över vissa byggprojekt i Hoo Chi Minh City.

Publicerad: 1 april 2016, 06:39

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


I staden är det svårt att uppskatta hur många människor som bor. Men de tror att det är någonstans kring 10 miljoner. Kapitalismen har börjat ta sin form i en ekonomi som länge präglats av svår inflation och med ökad kapitalism har även intensiteten på samhällbyggandet ökat.

Jag tog mig tid att fotografera och iakta några spännande pågående byggarbetsplatser. Jag vet inte hur du fungerar men jag inpireras av "skylines" och höga hus. I Stockholm där jag är bosatt börjar nu några höga hus byggas vilket förändrar stadsbilden enligt mig till det bättre. Med högre hus kommer även större utmaningar både gällande konstruktion och produktionsprocesser men även och kanske framförallt gällande logistik. Jag ser i min yrkesroll allt fler duktiga företag som tar ett aktivt beslut att hantera dessa utmaningar tillsammans med expert-team. Allt för att öka produktivitet och förutsättningarna för en flödesoptimerad produktion.

Så, med ny inspiration, solbränd hud och laddade batterier ser jag fram emot massor av spännande utmaningar under Q2. Kanske vore ett kunskapsutbyte gällande uppförandet av höga hus med Vietnam något att sjösätta.

Tack för att du tog dig tid!

Jimmy Dahlström är Chef Total Solution på Ramirent och har mångårig erfarenhet av organisationsutveckling och logistik i samhällsbyggnad. Han är även aktiv medlem i Ingenjörer utan gränser samt styrelsemedlem i Lean Forum Bygg.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.