Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Blogg

Tankar från en student

Förenkling av byggregler är en bra lösning på bostadsbristen, enligt mig. Speciellt för byggandet av student- och ungdomsbostäder.

Publicerad: 25 mars 2014, 20:40

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Förhoppningsvis går det att göra en hel del utan att inverka på byggnadernas kvalité, men när det gäller just bostäder för unga kan jag ändå tycka att man även kan tumma på just kvalitén. Jag tror att många studenter hellre bor i en egen lägenhet, med något högre bullernivå, än hoppar runt som inneboende utan att veta var de hamnar härnäst.

Jag välkomnar även förslaget om minskat krav på tillgänglighet för att snabbare och billigare kunna få fram bostäder. Exempelvis att det ska vara möjligt att bygga om en gammal vind till studentbostad utan krav på hiss. Jag tror det är viktigare att samhället istället satsar på total tillgänglighet i offentliga byggnader, där ska alla ha möjlighet att vistas. Det är för övrigt något som diskuterades under förra veckan; regeringens lagförslag om att se bristande tillgänglighet som en form av diskriminering. Tydligen så innebär undantaget för verksamhetsutövare med färre än tio anställda att mer än 90 % av företagen inom flera branscher inte skulle omfattas.

Nej nu vill jag ta examen så att jag kan komma ut i arbetslivet och börja jobba med dessa viktiga frågor.

Malin Roslund utbildar sig till byggnadsingenjör vid Uppsala universitet och kombinerar detta med studier i ekonomi. Under våren 2013 var hon med och bildade det kvinnliga studentnätverket BIDA, Byggnadsingenjörers Damförening, där hon sitter som styrelseordförande under 2014.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.