Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Blogg

Tredje gången gillt

Ikväll flyger vi till Zanzibar. Första gången vi skulle resa dit blev flyget inställt och andra gången fick vi samma dag reda på att vi erhållit SIDA:s MFS-stipendium.

Publicerad: 4 mars 2015, 12:58

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Vi styrde snabbt om resan till ett snöigt Härnösand för en tredagarskurs istället för till ett varmt Zanzibar. Vi är glada att vi fick genomföra kursen då den har varit givande och intressant. Kursen hålls av SIDA och har behandlat bistånd, etik, säkerhet och hälsa genom föreläsningar och gruppdiskussioner med andra MFS:are. Jag tycker att SIDA gav en nyanserad bild av biståndsfrågor och dess syfte och pratade mycket om att minska biståndsberoendet i världen.

Med nya kunskaper och insikter tar vi oss tillbaka till Stockholm och förhoppningsvis vidare till Zanzibar!

Elin Pramlid och Catharina Arehög läser sista året på samhällsbyggnadsprogrammet på KTH, med inriktning husbyggnadsteknik. Under våren 2015 är de på Zanzibar i Tanzania för att hjälpa till när SOS Barnbyar bygger en ny matsal.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.