lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Blogg

Uppdatering

Den 14 december 2018 förändrades mitt liv, jag blev pappa för första gången.

Publicerad: 15 april 2020, 13:43

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Denna text var egentligen tänkt att handla om hur jag idag uppdaterats då jag precis avslutat min föräldraledighet, att jag blivit en bättre version av mig själv och alla lärdomar jag tar med mig i mitt yrkesliv.

Det stämmer, mycket inom mig har förändrats. Men något annat har kommit emellan, något som kommer och har förändrat väldigt mycket i samhället och som kommer få stora konsekvenser på vårt liv.

Covid-19, för 4 månader sedan när jag gick på föräldraledighet var det i princip ingen som visste vad det var. Nu matas vi av en aldrig sinande ström av nya rapporteringar om virusets framfart.

Jag har inte för avsikt att vare sig recensera eller proklamera värst mycket kring Sveriges hantering av denna pandemi, jag anser att våra myndigheter får sköta det och om jag ska lägga in en värdering så tycker jag de gör ett förbannat bra jobb. Jag ser det som allas invånares plikt att efterleva de rekommendationer som vi får från specialisterna. Vi måste hjälpas åt att skydda de äldre och utsatta.

Något som dock genuint oroar mig är de stora ekonomiska konsekvenserna som kan drabba vårt land om vi inte alla hjälps åt. Jag anser att vi alla behöver dra vårt strå till stacken och hålla det ekonomiska skeppet flytande.

Jag talar om allt från att köpa en extra hamburgare från din lokala restaurang till att verkligen anstränga sig för att hålla stora projekt rullande. I tuffa tider som dessa uppmanar jag er alla att fortsätta ta möten, överväg investeringar, skapa nätverk, köp en extra lunch.  Allt på ett ansvarstagande vis såklart, dagens digitala förutsättningar möjliggör detta.

Utan affärsnäringens fortsatta framdrift, utan nya projekt, utan nya affärsmöjligheter stannar vår ekonomi upp. Och vi tvingas addera ytterligare dystra rubriker till mängden.

Jag vill även passa på att rikta ett stort tack till alla hjältar som jobbar inom vården på ett eller annat sätt. Ni förtjänar all respekt ni kan få för era osjälviska och livräddande insatser.

Till sist vill jag utmana er alla, dela med dig av en positiv nyhet varje dag. Spelar ingen roll hur stort eller litet, trivialt eller livsavgörande. Vi behöver sprida positivt budskap, tillsammans.

Jimmy Dahlström är Chef Total Solution på Ramirent och har mångårig erfarenhet av organisationsutveckling och logistik i samhällsbyggnad. Han är även aktiv medlem i Ingenjörer utan gränser samt styrelsemedlem i Lean Forum Bygg.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev