Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag14.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Debatt

"BI väntar fortfarande"

Åke Rådberg, BI, svarar Gösta Gustavsson: Gösta Gustavsson, t f enhetschef för fastighetsutveckling på SABO, frågar sig i förra numret av Byggindustrin varför Sveriges Byggindustrier, BI, är så ointresserad av att skriva under Energikrav 09. Från BI:s sida kan samma fråga ställas till Fastighetsägarna och Byggherrarna. Varför lämnar man förhandlingsbordet?

Publicerad: 16 Augusti 2010, 12:52


I vintras översände BI ett avtalsutkast med ett antal tydligt motiverade ändringsförslag. Fastighetsägarna och Byggherrarna återkom efter en tid med en analys och ett motförslag. BI svarade med vändande e-post med synpunkter som BI uppfattade som relativt okontroversiella.

Sedan dess sitter BI undrande kvar vid förhandlingsbordet och väntar på att Fastighetsägarna och Byggherrarna ska återkomma. BI har inte fått något besked om Fastighetsägarnas och Byggherrarnas eventuella synpunkter på BI:s förslag.

Gösta Gustavsson begär att BI ska ta ansvar och skriva under Energikrav 09. Man kan fråga sig vilket förslag till Energikrav 09 han åsyftar? Är det senaste förslaget som BI skickade över till Fastighetsägarna och Byggherrarna för drygt två månader sedan?

I sådant fall kan BI skriva på imorgon. Om det är något annat förslag så får BI be Fastighetsägarna och Byggherrarna att återkomma med en presentation av förslaget. BI sitter som sagt kvar vid bordet och väntar på att Fastighetsägarna och Byggherrarna skall höra av sig.

Åke Rådberg, chefjurist, Sveriges Byggindustrier

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.