Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Debatt

Olle Ehrlén i debattartikel: Utpressningsförsök av ombudsmän

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


Olle Ehrlén, VD för  NCC Construction Sverige skriver en debattartikel i Dagens Industri idag. Här följer debattartikeln i sin helhet:

Ska svenska byggbolag klara den internationella konkurrensen, har vi inte råd med maskning och utpressning som ger dyrbara störningar och förseningar.
Byggnadsarbetare riskerar nu arbetslöshet när lokala ombudsmän missbrukar kollektivavtalets möjligheter för att driva upp lönerna till orimliga nivåer - och tvingar byggarna att anlita utländska arbetare i stället.
Hur kan svenska byggnadsarbetare rata en månadsförtjänst på 58 000 kronor?

När kollektivavtalen ger utrymme för rena utpressningsförsök gentemot byggföretagen blir det svårt att få kalkylerna att hålla.

Är det meningen att kollektivavtalen ska missbrukas vid varje enskild byggstart? Nej, naturligtvis är det inte intentionen - men det är den reella effekten av dagens kollektivavtalsutformning.

Enligt tvingande regler i kollektivavtalet ska det finnas skriftliga avtal mellan arbetstagare och arbetsgivare beträffande ackordslönen. Utan underskrifter riskerar byggstarten att försenas och projekt att drabbas av ökade kostnader.

Det lokala fackets förhandlingsposition är med andra ord utmärkt. Positionen är så stark att det alltid föreligger risk för missbruk i samband med byggstart.

Låt oss titta på ett aktuellt exempel. I Jönköping bygger NCC ett kraftvärmeverk. Det är ett stort, komplicerat projekt, känsligt för störningar och förseningar. Det vet alla - även Byggnads lokala ombudsmän.

Tanken var att ett svenskt arbetslag skulle gjuta en skorsten. Ett stort och viktigt jobb som påverkar hela projektet. Förutsättningarna var extraordinära med skiftgång och arbete dygnet runt för cirka 30 byggnadsarbetare.

För att med säkerhet kunna starta gjutningen i tid, och slippa förseningar, erbjöd NCC motsvarande en månadslön på närmare 58 000 kr. De lokala ombudsmännen vädrade morgonluft och krävde ytterligare påslag - i tron att NCC inte hade några förhandlingsalternativ och med en kund som förväntade sig leverans på utsatt tid.

Vi upplevde att Byggnads lokala representanter medvetet drev projektet mot en försening, helt övertygade om att företaget i sista stund skulle backa och släppa till ytterligare lönepengar - till önskade nivåer över 62 000 kr!

Situationen blev till slut ohållbar, NCC avbröt förhandlingarna och sökte alternativ arbetskraft på annat håll.

Lösningen fanns i det egna dotterbolaget NCC Polska. De kunde med kort varsel bidra med 24 kvalificerade gjutare som för en avtalsenlig månadslön på cirka 36 000 kr antog jobbet. Lönedumpning? Knappast.

NCC valde att anställa polska gjutare för att över huvud taget få igång projektet - inte för att tjäna några extra kronor på marginalen. Byggnads ombud prisade ut sina egna medlemmar till förmån för arbetskraft från Polen.

Vad hände med de svenska byggarbetarna? De fast anställda, ungefär halva arbetslaget, kunde jobba kvar i andra delar av NCC. Resterande hade visstidsanställningar och drabbades därför av arbetslöshet. Allt på grund av hur de lokala ombudsmännen hanterade det kollektivavtal som ska reglera löneförhållandena på arbetsplatsen.

För att få perspektiv på löneläget i Sverige kan man jämföra med andra yrkesgrupper.
Snittlönen för byggnadsarbetare är x kr. För poliser i Jönköpings län är den 22 783 kr i månaden. Medellönen för poliser (från aspiranter till högre chefer) i Sverige är drygt 25 700 kr. En brandman tjänar, utan tillägg, kring 18 500 kr i månaden.

Brandmän och poliser har mycket obekväm arbetstider, riskfyllda arbeten och bidrar till vår gemensamma säkerhet. Viktiga jobb som belönas med en tredjedel av den lön som Byggnads lokala ombud begärde för att gjuta en skorsten.

Byggsektorn har svårt att utvecklas positivt med de inbyggda defekter som finns i de reglerande kollektivavtalen. När kollektivavtalen ger utrymme för rena utpressningsförsök gentemot byggföretagen blir det svårt att få kalkylerna att hålla.

Vi hade kunnat hantera händelserna i Jönköping om de varit enstaka övertramp. Sorgligt nog upprepas scenariot gång på gång på svenska byggarbetsplatser. Låsningarna är snarare regel än undantag vid start av nya byggprojekt.

Outtalade hot om maskningsaktioner medför att projekt ständigt riskerar förseningar och kostnadsfördyringar.

När väl projektet är igång, upprepas proceduren med ackordsavstämning var 12:e vecka!  
Samtidigt förväntas svenska byggföretag kunna sänka kostnaderna rejält. Det är en ekvation som inte går ihop.

Det är dags att byggfacket tar tag i problemet och inser att vi alla skulle gynnas av en bättre efterlevnad av befintliga avtal, eller bättre utformade avtal där de anställda får säga sitt.
Vi vill komma bort ifrån de ständiga arbetskonflikterna på svenska byggarbetsplatser och i stället samverka för att klara internationell konkurrens. Det borde även ligga i Byggnads intresse.

Olle Ehrlén
VD, NCC Construction Sverige

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.