Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Startar ny sajt för bostadsdebatt

Publicerad: 11 april 2017, 08:04

Stefan Attefall är en av profilerna bakom bostadsdebatt.se.

Foto: Veidekke

Före detta bostadsminister Stefan Attefall och Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke och (s)-märkt bostadspolitisk profil, är två av profilerna bakom den nya debattsajten Bostadspolitik.se.


I programförklaringen heter det att sajtens syfte är att ge utrymme för debatt men framförallt den sortens fördjupning som vare sig dags- eller branschpress har möjlighet till.

– Vi tycker att det saknas en kvalificerad plattform för bostadsdebatt, något för oss nördar som vill tränga in lite djupare i frågorna, säger Stefan Attefall till Tidningen Byggindustrin.

Stommen kommer att bestå av de krönikor, kommentarer och debattinlägg som löpande kommer att publiceras med koppling till dagsaktuella ämnen. Bostadspolitik.se kommer också att anordna debatter och studiosamtal som antingen genomförs live eller förinspelas och publiceras i efterhand.

– Det här kommer växa med tiden och vi hoppas på att inläggen på sajten kommer att stimulera till vidare debatt. Vi kommer att kommentera dagsaktuella händelser, redan nu har vi till exempel lagt ut en kommentar om Finansinspektionens rapport om hushållens skuldsättning, säger Stefan Attefall.

Det är Veidekke som står bakom sajten, men Stefan Attefall poängterar att innehållet styrs till fullo av redaktionen, som utöver han själv och Lennart Weiss består av Anna Bellman, journalist och moderator med bostadsinriktning, och Linda Jonsson, analytiker på Veidekke.

Läs mer: byggpolitik.se

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.