Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Debatt

"Vi närmar oss moderna kollektivavtal"

I årets förhandlingar har funnits starka tecken på att vi nått vägs ände. Nu ska en prestationslönegrupp titta på hur lönesystemet inte fungerar, och en prestationslönenämnd ska avgöra i komplicerade lönefrågor och kunna fälla utslag som ska gälla utan konflikt, skriver Sveriges Byggindustriers Ola Månsson, vd, och Mats Åkerlind, vvd och förhandlingschef.

Publicerad: 19 Mars 2012, 11:41

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.


Med de nya avtalen har vi klarat märket med löneökningar som gör att vi kan behålla vår ekonomiska konkurrensförmåga. Men våra medlemsföretag måste fortsätta sin effektiviseringsprocess. Det är deras verklighet som blir för krånglig och byråkratisk på grund av snåriga kollektivavtal och kostsamma och administrativt komplicerade lönesystem. Detta påverkar konkurrensförmågan och hotar därmed sysselsättningen för svenska tjänstemän och yrkesarbetare.

Årets avtalsrörelse har varit viktig när det gäller att närma sig moderna kollektivavtal inom byggsektorn. När vi talar om ett modernt medarbetaravtal så menar vi ett avtal där det råder lika villkor mellan yrkesarbetare och tjänstemän och där parterna samverkar. Vi söker kollektivavtal som innebär få konflikter, som kan anpassas till företagens verklighet och där man tar tillvara alla medarbetares kompetens och kan premiera den. Vi vill se framåt och minska krånglet och ha begripliga lösningar.  Vi vill ha en attraktiv byggbransch som lockar våra ungdomar.

Tjänstemannaavtalen är mer anpassningsbara till den verklighet som vi möter där ute. Tjänstemännen skapar förutsättningarna för väl utvecklad projektering och planering för en effektiv byggprocess i samverkan med yrkesarbetarna. Med Ledarna har vi ett så kallat sifferlöst avtal som innebär att lönen sätts ute i företaget efter att medarbetaren har haft utvecklingssamtal och lönesamtal med sin chef. Lönen sätts inte genom någon central procentsats. Ett resultat av årets avtalsförhandlingar är att det tillsätts en arbetsgrupp om ett sifferlöst avtal även med Sveriges ingenjörer, och vi hoppas att även Unionen ska ansluta. Detta är en viktig framtidsfråga som kräver ett gediget arbete ute i företagen med processen.

Vi har tagit ett steg framåt genom att vi tillsammans med Seko genomför månadslön som huvudlöneform inom väg- och banområdet. Vi tycker det är grundläggande att alla medarbetare har en möjlighet att begripa vilka ersättningsformer som gäller och månadslön är trots allt det mest förekommande i ett modernt företag.

Inom all övrig svensk industri har man övergett ackorden som löneform, utom inom byggindustrin. Det är krångligt, kostsamt, tar stora resurser i anspråk och skapar onödiga konflikter mellan företagens medarbetare och företaget. Människor mår dåligt och ackord medför även ett ökat riskbeteende. Byggföretagen kommer, om vi inte hittar lönesystem där vi undviker konflikter, att välja ett annat sätt än att bedriva verksamhet än med egen personal.

I årets förhandlingar har funnits starka tecken på att vi har nått vägs ände. Nu ska en prestationslönegrupp titta på hur lönesystemet inte fungerar, och en prestationslönenämnd ska avgöra i komplicerade lönefrågor och kunna fälla utslag som ska gälla utan konflikt. Det är en provisorisk nämnd till dess att vi tillsammans med Byggnads har funnit ett fungerande lönesystem för framtiden. Vi hade bra diskussioner med Byggnads 2010 och vi hoppas att vi kan hitta tillbaka dit.

Vi skjuter inte upp frågan om arbetsmiljön. Tvärtom så arbetar Sveriges Byggindustrier med den största satsningen på säkerhet i branschens historia – ”En säker arbetsplats”. Det är vår viktigaste fråga och Sveriges Byggindustrier har förberett detta sedan våren 2011. Redan i april träffar vi de fackliga parterna och övriga byggarbetsgivare för att tillsammans slå fast vad vi ska göra konkret. Vi kommer också att i ett branschråd lyfta frågor om utbildning och arbetsmiljö inom väg- och banområdet. I våra förhandlingar med Byggnads har vi beslutat att frågor om arbetsmiljö och säkerhet ska hanteras av en arbetsgrupp i samverkan mellan parterna och inte regleras i kollektivavtal.

Totalt sett har byggbranschen aldrig varit säkrare än vad den är i dag och det sker långt färre olyckor än för tio år sedan. Det inträffar dessvärre fortfarande dödsfall och medarbetare drabbas av långtidssjukskrivningar på grund av arbetsolyckor.  Vi välkomnar de fackliga initiativen till en förbättrad arbetsmiljö och vill se till att detta inte blir tomma ord, utan konkret handling mot vår nollvision.

Ola Månsson, vd, BI, och Mats Åkerlind, vice vd och förhandlingschef, BI

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.