Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Krönika

Krönika: Farfar veckopendlade livet ut

Publicerad: 3 juni 2022, 13:25

Taklagsfest i Medborgarhuset 1938. Den stora salen var ännu inte riktigt klar. Min farfar Lars Åfreds inringad i mitten. Han var under många år anställd hos BYggnadsfirman Viktor Hanson som byggde Medborgarhuset.

Foto: Okänd

En av alla dalkarlar som försörjde familjen i Stockholm under årtionden var min farfar. Han anlände till huvudstaden redan på 1920-talet för att jobba inom bygg. Hem till byn flyttade han inte förrän han blev pensionär i slutet av 1960-talet.


Ämnen i artikeln:

viktor hanson byggnadsfirmamigration

Min farfar Lars Åfreds föddes i Leksand 1899 och begav sig som ung till Stockholm för att göra jobb inom bygg. Under en period under 1930-talet hyrde han en lägenhet

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.