Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledare

Byggnads nya EU-linje

Nu är Byggavtalet i hamn men i praktiken redan ifrågasatt av Byggnads. Fyra dagar efter undertecknandet av Byggavtalet inkom en stämningsansökan till Arbetsdomstolen mot ett av BI:s medlemsföretag. Byggnads menar att företaget betalat för låg lön till sina medarbetare.

Publicerad: 28 april 2014, 09:05

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Det irländska byggföretaget ICDS Constructors Ltd har varit verksamt i Sverige sedan fem år tillbaka. Företaget är ett medlemsföretag i Sveriges Byggindustrier (BI) och är uppskattade underentreprenörer åt flera av BI:s större medlemsföretag. Att företaget åtar sig att följa gällnade kollektivavtal, Byggavtalet, är därmed en självklarhet.

Det har nu gått tre veckor sedan en omfattande byggstrejk i sista minuten undveks. På måndagskvällen 31 mars skrev parterna slutligen på en avtalstext som enligt nåde Byggnads och BI ska åstadkomma ordning och reda i byggprocessen i allmänhet och i entreprenörskedjorna i synnerhet.

Byggnads såg för sin del detta som en stor framgång och som att man äntligen gick i mål med den fråga som redan för ett år sedan var ytterst nära att utlösa en strejk – huvudentreprenörsansvaret.

Som en följd av medlarnas insatser i fjol bereddes konfliktfrågan av en gemensam arbetsgrupp av jurister under ett helt år. Trots arbetsgruppens gemensamma överenskommelse sade Byggnads upp Byggavtalet i sin helhet, vilket ledde fram till vårens konflikthot.

Nu är Byggavtalet i hamn – på nytt efter omfattande medlarinsatser. Avtalet är underskrivet och i drift. Men är ändå i praktiken redan ifrågasatt av Byggnads.

Fyra dagar efter undertecknandet av Byggavtalet måndagen 31 mars, det vill säga fredagen 4 april, inkom en stämningsansökan till Arbetsdomstolen mot BI:s medlemsföretag ICDS och mot Sveriges Byggindustrier. I en första omgång krävde Byggnads ett skadestånd på 3,5 miljoner kronor och i en tilläggsstämning ett par veckor senare plussade man på med ytterligare krav på 800 000 kronor.

Som grund för stämningarna menar Byggnads att företaget i strid med Byggavtalet betalat för låg lön till sina medarbetare.

Den centrala frågan är i fall Byggavtalets lönebestämmelser har tillämpats på ett riktigt sätt för ICDS anställda. I jämförelse med sina svenskanställda kollegor har de fått 88 procent av den aktuella lönenivån.

I sin stämningsansökan skriver Byggnads: ”Genom att inte utge full lön (lön enligt fördelningstalet 1,0) till utländska arbetstagare som är yrkesarbetare har bolaget brutit mo paragraf 3 punkten 3.1.2.3 i Byggavtalet och har ådragit sig skyldighet att utge allmänt skadestånd till förbundet för detta kollektivavtalsbrott.”

Enligt den gällande texten i Byggavtalet är utländska arbetstagare utan svenskt yrkesbevis att anse som ”övriga arbetstagare” och ska enligt avtalet få 88 procent av full lön.

Byggnads ifrågasätter i och för sig inte uttryckligen Byggavtalets formuleringar på denna punkt. I tidigare förhandlingar med ICDS har denna fördelningsprincip också gynnat Byggnads svenska medlemmar genom att ackorduppgörelser som omfattat anställda i det irländska bolaget gett anställd med yrkesbevis 100 procent plus de ytterligare 12 procent som annars tillfallit de ICDS-anställda.

Men trots att Byggnads inte ifrågasätter Byggavtalets bestämmelser med denna lydelse menar de att den inte får tillämpas.

”Tolkningen av Byggavtalets regler om lön och yrkesarbetare måste ske i ljuset av att Sverige numera är medlem i EU”, skriver Byggnads till Arbetsdomstolen. ”Enligt EU-rätten får inte nationella bestämmelser medföra diskriminering på grund av nationalitet”, skriver Byggnads och hänvisar till EU:s stadgar om grundläggande rättigheter.

Resonemanget är intressant ur Byggnads synvinkel. Det knyter an till Lavaldomen från EU-domstolen på ett sätt förbundet kanske inte har förutsett. Jag återkommer till detta i kommande ledare.

Staffan Åkerlund

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.